Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Het Kuipje
Matig Club lijdt weer puntenverlies
Fabian Morren

Westerlo en Club Brugge hebben de buit netjes verdeeld: 1-1. Club scoorde via Akpala, maar Odita zorgde in de tweede helft voor de verdiende gelijkmaker.

De kansen waren in een matige eerste helft schaars. Westerlo had wel vroeg op voorsprong kunnen klimmen, maar Wouter Corstjens besloot op de paal. Even later zette Dekelver zich door, maar Alcaraz bracht in extremis redding.

Wat stelde Club Brugge daar tegenover? Niets. Even was er paniek bij de bezoekers toen Koen Daerden bleef liggen, maar de middenvelder kon uiteindelijk gewoon verder.

Toch was het Club dat kort voor de rust scoorde. Een hoekschop werd door Akpala in één tijd voorbij doelman De Winter getrapt. Zo konden de bezoekers met een gevleide voorsprong gaan rusten.

Wie hoopte op beterschap na de rust, kwam bedrogen uit. Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Club moest tot een kwartier voor het einde wachten om nog eens gevaarlijk te kunnen zijn: Akpala trapte naast.

Toen stonden de bordjes al opnieuw in evenwicht. Odita had na een knappe aanval Stijnen gevloerd en er 1-1 van gemaakt. Eigenlijk had de spits van Westerlo nog twee doelpunten kunnen maken, maar twee keer liet hij een reuzekans liggen.

Club-trainer Jacky Mathijssen wilde absoluut nog winnen en gooide ook nog Vargas in de strijd. De Venezolaan stond pas op het veld en zette doelman Yves De Winter met een knappe vrije trap aan het werk.

Na de gelijkmaker van Odita volgden er echter -ondanks een grote kans voor Tomou- geen doelpunten meer. Club Brugge komt geen stap vooruit met het gelijkspel. Westerlo handhaaft zich na deze puntendeling in de subtop van het klassement. (AN)