Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Simons scoort en laat tegenscoren in topper
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft in een boeiende topper in de slotfase afstand genomen van PSV. De Friezen wonnen in het Philipsstadion met 2-3 dankzij een laat doelpunt van Danijel Pranjic.

Beide ploegen kozen voor aanvallend voetbal, waardoor de topper een erg hoge amusementswaarde had. De wedstrijd golfde negentig minuten lang op en neer en verdiende daarom geen verliezer.

Heerenveen was overigens het beste begonnen en kwam na een kwartiertje op voorsprong dankzij een intikker van Paulo Henrique. Daarna nam PSV het initiatief over en de Eindhovenaren stichtten het grootste gevaar. In de 27ste minuut maakte Dzsudsak fraai gelijk. De Hongaar nam een voorzet van Amrabat in één tijd op zijn slof en verschalkte hiermee doelman Vandenbussche. De Belgische keeper ging vier minuten later in de fout nadat hij een schot van Afellay niet kon vasthouden. Timmy Simons was er als de kippen bij om het geschenk in ontvangst te nemen.

PSV kreeg vervolgens nog enkele goede mogelijkheden om het verschil verder uit te diepen, maar de ploeg verzuimde de kansen af te werken. Vlak na rust brak hen dat zuur op. Geklungel van Simons lag aan de basis van de gelijkmaker van Paulo Henrique.

Vervolgens golfde het spel aardig op en neer met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk bleef PSV zonder punten achter nadat Culina zich in de negentigste minuut liet verrassen door Ingelsten. De Australiër hield de Zweed vast, waarna de bal op de stip gelegd werd. Pranjic zette de strafschop beheerst om en bezorgde zijn team hiermee drie belangrijke punten.

Heerenveen springt door deze overwinning over PSV naar een vierde plaats met evenveel punten als nummer drie Ajax. PSV is vijfde op drie eenheden van de Friezen. [MDN]