Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Arke Stadion
Derijck kan Twente niet tegenhouden
Jimmy Wouters

Twente heeft een moeizame, maar oververdiende overwinning geboekt tegen ADO Den Haag. Na negentig minuten voetballen stond het 1-0.

Twente was duidelijk vermoeid van de slijtageslag van donderdag in de strijd om de Uefa Cup tegen Olympique Marseille. Desondanks heersten de Tukkers in de eigen Grolsch Veste.

In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Den Haag nauwelijks over de middellijn. Het was Twente dat het spel maakte en ook enkele kansen bij mekaar wist te voetballen. Slechts eentje belandde uiteindelijk tegen de touwen. In de 24ste minuut zorgde Blaise N'Kufo met een mooie kopbal voor de verdiende voorsprong.

ADO had lange tijd niets in te brengen tegen het overwicht van FC Twente. Maar omdat de 2-0 uitbleef, kropen de bezoekers stilaan uit hun verdedigende stellingen. Met drie spitsen probeerde de residentieclub het tij nog te keren, maar verder dan een kopbal van Immers geraakte ADO niet meer.

Twente blijft zo tweede met negen punten achterstand op AZ. ADO zakt naar de vijftiende plaats en moet angstvallig achterom gaan kijken.