Speeldag: Speeldag 25
Stadion: De Kuip
Feyenoord geraakt thuis niet langs Vitesse
Jimmy Wouters

Feyenoord is in de Kuip niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel tegen Vitesse. De Rotterdammers, die bij vlagen aardig voetbal lieten zien, werden hiermee tekort gedaan.

Feyenoord begon goed aan de partij en kreeg al vlug enkele kansen. Die werden zoals zo vaak dit seizoen niet benut, waardoor de Rotterdammers in de problemen kwamen. Want na een kwartier spelen, klom Vitesse plots op voorsprong. Het was uitgerekend Feyenoord-huurling Nicky Hofs die een vrije trap vanaf zo'n 25 meter fraai in doel schoot.

Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg moest tot vlak voor rust wachten alvorens het loon naar werken kreeg. Het was de jonge Wijnaldum die een voorzet van Biseswar in doel gleed.

Ook na de pauze was de thuisploeg de betere, maar was het weer Vitesse dat op voorsprong kwam. Met een verwoestende uithaal bracht Stevanovic zijn ploeg aan de leiding. Feyenoord liet de kopjes niet hangen en kwam alsnog op gelijke hoogte. Nadat Makaay al diverse kansen had gemist, slaagde de aanvaller in de 72ste minuut er toch nog in doelman Velthuizen te passeren en voor de 2-2 te zorgen.