Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Het Kuipje
Gorius knalt KV Mechelen naar de zege
Jens Selis

KV Mechelen heeft een nieuwe overwinning behaald. Malinwa won bij Westerlo met 0-1 dankzij een doelpunt van Gorius. KVM speelde zelfs nog een tijdje met tien na de uitsluiting van Kristof Imschoot.

Westerlo nam de beste start in deze streekderby. De thuisploeg scoorde zelfs twee keer, maar het doelpunt werd telkens afgekeurd wegens buitenspel. Eerst trapte Ruiz oog in oog met Wouter Biebauw binnen en later werd een doelpunt van Zelenka afgekeurd omdat opnieuw Ruiz buitenspel stond.

KV Mechelen was tot dan nauwelijks gevaarlijk geweest, maar ging toch met een voorsprong rusten. Na een uittrap van doelman Wouter Biebauw nam Gorius de bal in één tijd op de slof en trapte heerlijk binnen. Westerlo was aangeslagen na die opdoffer en kon voor de rust niet meer reageren.

Ook na de pauze verliepen de acties moeizaam bij de thuisploeg. Westerlo probeerde wel druk te zetten, maar echte kansen bleven uit. KV Mechelen kwam niet in de problemen, maar moest in het laatste kwart van de wedstrijd met tien verder. Na een overtreding op Joris Van Hout kreeg Kristof Imschoot immers zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Maar ook tegen tien man vond Westerlo de openingen niet. Een schot van Wouter Scheelen ging over, en dat was meteen ook nog het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisploeg in het slotkwartier. Zelfs met tien kwam Mechelen nauwelijks in de problemen en zo mist Westerlo de kans om weer in de top vijf te sluipen. (AN)