Stadion: Jules Ottenstadion
Bryan Ruiz loodst AA Gent langs Zulte Waregem
Fabian Morren

AA Gent heeft met het kleinste verschil gewonnen van Zulte Waregem en doet zo een prima zaak in de strijd om Europees voetbal.

In de eerste helft viel er amper wat te beleven. Leye (AA Gent) en Nfor (Zulte Waregem) waren bedrijvig tegen hun ex-ploeg, maar echte kansen dwongen ze niet af. Dat lukte ook de overige acteurs op het veld niet. Zo stond het aan de rust nog 0-0.

AA Gent begon een pak beter aan de tweede helft. Al in de eerste minuut kopte Mbaye Leye over doel. Zulte Waregem prikte tegen met een vrije tap van Matton, waar Jorgacevic behoorlijk wat problemen mee had.

Toch was het Gent dat de weg naar de netten vond. Nadat eerst nog een bal van Smolders van de lijn werd gekeerd, was het even later wél raak. Bryan Ruiz kopte een voorzet van Rosales voorbij doelman Bossut.

Een kwartier later kreeg de thuisploeg een uitstekende mogelijkheid op de 2-0. Eerst haalde Bossut de bal uit de voeten van Ruiz en in de rebound redde Tavarel de poging van Leye van de lijn.

Zulte Waregem was in de hele tweede helft nog één keer echt gevaarlijk. Kort na het doelpunt van Ruiz zorgde Makiese voor gevaar, maar doelman Jorgacevic hield de voorsprong vast. Zulte Waregem kon de achterstand niet ongedaan maken. Gent kwam in de slotfase eigenlijk nooit meer in de problemen.