Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Goffert
Castro bezorgt Roda een punt
Jimmy Wouters

Roda JC heeft zaterdag een puntje overgehouden aan de trip naar Nijmegen. Na een niet al te boeiend duel werd het na negentig minuten voetballen 1-1.

In een slechte wedstrijd waarin de fouten zich opstapelden, was NEC voor rust de betere ploeg. De Nijmegenaren kregen de beste kansen, maar die omzetten in een doelpunt lukte niet. Zo schoot Schöne op de lat en vond Ntibazonkiza doelman Castro op zijn weg. Ook Roda kreeg voor rust een uitstekende kans, maar doelman Babos redde gevat op het schot van Oper.

Ook de tweede helft was weinig boeiend, maar vielen er wel doelpunten. Roda kwam na 69 minuten op voorsprong na een gekruisd schot van Cissé. De Limburgers trokken vervolgens terug en NEC ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel tien minuten voor tijd nadat oud-Roda-speler Sibum doelman Castro al koppend kon verslaan.

NEC ging op zoek naar meer en was dicht bij het winnende doelpunt, maar Castro bracht redding op de poging van Rommedahl.

Zowel Roda als NEC schieten niet zo erg veel op met dit puntje. Roda blijft in de degradatiezone, terwijl NEC Europa steeds verder en verder ziet verdwijnen. (AN)