Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem vernedert Kortrijk
Steurbaut Kersten

Het begint er met de week belabberder uit te zien voor KV Kortrijk. Zulte Waregem haalde in de derby zwaar uit en won met 5-1. Kortrijk zakt zondag naar de barrageplaatsen.

Hein Vanhaezbrouck zag zijn jongens na de rust nochtans op voorsprong komen. Barbosa zette een twijfelachtige strafschop feilloos om: 0-1. Het Kortrijkse feestje was echter van korte duur. Na een rode kaart voor Karim Belhocine na een fout op Ernest Nfor viel de ploeg van Vanhaezebrouck als een kaartenhuisje ineen.

Tegen tien man haalde Franck Berrier zijn toverstokje boven. De Fransman bracht de thuisploeg op gelijke hoogte en zette Nfor op weg naar de 2-1. De glansrol was echter weggelegd voor invaller Chris Makiese. Met drie doelpunten in dertig minuten legde hij Kortrijk helemaal over de knie.

Dankzij de overwinning springt Zulte Waregem over Racing Genk naar de vijfde plaats. Kortrijk zakt dieper in het moeras en staat zondagavond na de degradatietopper tussen Dender en Roeselare zeker op een barrageplaats.