Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Volendam pakt in extremis een punt bij Roda
Jimmy Wouters

De strijd om de degradatie blijft ongemeen spannend. Zaterdagavond speelden Roda JC en FC Volendam 1-1 gelijk waardoor beide teams nog volop in de running zijn voor het behoud.

Roda en Volendam maakten er in het Parkstad Limburg Stadion een interessant degradatieduel van. Beide teams legden veel strijdlust in de pan, waardoor het een aantrekkelijk duel werd.

Roda begon overigens fel aan het duel en was in het openingskwartier veruit de gevaarlijkste ploeg, maar een doelpunt zat er niet in. Toen de Limburgers na die snelle start het tempo liet zakken, kwam Volendam beter in het spel. Terwijl de bezoekers aan aanvallen begonnen te denken, sloeg Roda ongenadig toe. Het was Boldizsar Bodor die een lange bal op een fraaie manier voorbij doelman Verhoeven werkte.

Even later viel de Hongaar in negatief opzicht op. Vlak voor rust moest hij namelijk vroegtijdig gaan douchen na een onbesuisde tackle op Tim Bakens.

Toch hoefde Roda niet lang in ondertal te spelen. Vijf minuten na rust moest ook Volendam met tien verder nadat Yannick de Wit zijn tweede gele kaart zag.

Ook met tien tegen tien liet van Veldhoven zijn team defensief spelen. Roda trok terug terwijl Volendam het initiatief opeiste. Veel kansen kregen de bezoekers echter niet. Enkel via Dominique van Dijk kon de ploeg dreigen. Het was daarentegen Roda dat via Cissé de beste kansen kreeg.

Met nog een kwartier te spelen bracht Volendam-trainer Adelaar met Melvin Platje zijn laatste troef in het spel. Die wissel rendeerde, want de aanvaller maakte zeven minuten voor tijd gelijk.

Roda JC opende wel nog een slotoffencief, maar Verhoeven bezorgde zijn ploeg met enkele fraaie reddingen een belangrijk punt.

Volendam behoudt op die manier een punt voorsprong op Roda en twee op hekkensluiter De Graafschap.