Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax en AZ houden mekaar in evenwicht
Jimmy Wouters

Ajax en AZ hebben in een boeiende topper 1-1 gelijkgespeeld. De Amsterdammers konden het meeste aanspraak maken op de zege, maar de paal voorkwam meer doelpunten.

De topper tussen de nummers een en twee kon aanvankelijk weinig boeien. Pas na 23 minuten wist Lens de score te openen nadat hij door Schaars de diepte werd ingestuurd. Ajax eiste vervolgens het balbezit op, maar vond geen gaten in de Alkmaarse defensie.

Na de pauze werd Ajax gevaarlijker. De ploeg van Van Basten kwam, mede door de vroege rode kaart van Schaars in de 57e minuut, beter in haar spel. In de 65e minuut kreeg Ajax een uitgelezen mogelijkheid om de score gelijk te trekken. Suarez wilde de goedkope strafschop met een stifter verzilveren, maar doelman Didulica redde gevat. In de herneming knalde Suarez echter met zijn knie tegen de doelman, die na een kwartier behandeling met de ambulance werd afgevoerd.

Ajax bleef gevaarlijk, maar moest tot in de slotfase wachten om langszij te komen. In de 87e minuut kregen de Amsterdammers wederom een strafschop. Suarez faalde deze keer niet.

De thuisploeg was in de slotfase nog dicht bij de drie punten, maar de paal stond Vermaelen en Cvitanic in de weg.

Ajax blijft zo op de derde plaats staan op een punt van FC Twente. (AN)