Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi zeker van behoud na zege tegen Genk
Fabian Morren

Charleroi heeft zich verzekerd van het behoud na een ruime zege tegen Racing Genk, dat definitief is uitgeteld voor de vierde plaats.

De eerste helft was niet meteen een spektakelstuk. De eerste goeie kans van de wedstrijd kreeg Jelle Vossen na een kwartier. De jonge aanvaller kwam oog in oog met Laquait, maar trapte op de voet van de Franse doelman. Even later schoot Barda niet ver naast. Charleroi stelde daar schoten van Guedioura en Camus tegenover.

Omdat Dender op voorsprong stond, moest Charleroi nog punten pakken tegen Genk om zeker te zijn van het behoud. De thuisploeg kwam ook een pak gemotiveerder uit de kleedkamers en handelde snel. Christophe Grégoire trapte mooi in de hoek binnen en zette de thuisploeg zo op voorsprong.

Racing Genk bood na het doelpunt van Grégoire amper nog weerwerk. Het tweede doelpunt van Théréau was dan ook geen verrassing. De Franse spits kopte een vrije trap voorbij Davino Verhulst. Even later miste Daniel Camus de kans op de 3-0. Hij omspeelde doelman Verhulst, maar Pudil keerde nog van de lijn.

De zege van Charleroi kwam echter niet meer in gevaar. Genk speelde daar veel te zwak voor na de rust. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-0 dankzij een doelpunt van invaller Mujangi-Bia. Charleroi is dankzij deze drie punten nu helemaal zeker van een verlengd verblijf in de hoogste klasse. (AN)