Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Zuiderpark
Derijck speelt ook volgend jaar in de Eredivisie
Jimmy Wouters

ADO Den Haag speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De Hagenezen wonnen op eigen veld met 3-1 van Vitesse en eindigen zo op een veilige veertiende plaats.

ADO, met Derijck in de basis, kwam al na zeventien minuten op voorsprong via Buijs. Dit gaf het sein voor een belegering van het Arnhemse doel, maar uiteindelijk slaagde enkel Soltani erin om doelman Velthuizen voor rust te verschalken.

Ook na de rust dicteerde ADO de wedstrijd. Buijs bracht op het uur de stand op 3-0 waarna de wedstrijd definitief gespeeld was. Na het doelpunt van Van Wolfswinkel leek ADO te wankelen, maar de zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

Dankzij deze overwinning ontloopt ADO de degradatie. Vitesse ziet dan weer de play-offs voor een Europees ticket aan haar neus voorbij gaan. (AN)