Speeldag: Speeldag 34
Stadion: De Vijverberg
Volendam is slachtoffer laatste competitieronde
Jimmy Wouters

FC Volendam zakt na een seizoen weer terug naar de Jupiler League. De Wijdbroeken speelden bij De Graafschap 2-2 gelijk maar degraderen uiteindelijk dankzij de zege van Roda bij Feyenoord.

Dankzij de vroege voorsprong van Roda bij Feyenoord, zat er voor Volendam niets anders op dan vol voor de aanval te kiezen. Volendam was in de eerste periode dicht bij een doelpunt, maar het schot van Van Dijk strandde op de lat.

Na 55 minuten zorgde Keller voor rust in de Vijverberg door de thuisploeg op voorsprong te brengen. In het vervolg keerde die rust om in paniek wanneer Volendam via Sheotahul (64ste minuut) en Tuyp (68ste) op voorsprong kwam.

Volendam leek zich te gaan handhaven in de Eredivisie, maar uiteindelijk zorgde Gerry Koning met een eigen doelpunt ervoor dat niet Volendam, maar wel De Graafschap naar de nacompetitie mag.