Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 9
Groep 1: Zweden wint overtuigend
Jimmy Wouters

Zweden heeft woensdagavond een overtuigende 4-0-overwinning geboekt tegen Malta. Desondanks is de kwalificatie voor Zuid-Afrika nog ver weg voor het Scandinavische land.

Hoewel Zweden ruim won, was het Malta dat het beste aan de wedstrijd was begonnen. De eilandbewoners kregen de eerste goede mogelijkheden, maar doelman Isaksson redde gevat.

In de 22e minuut kwam Zweden op voorsprong. Rasmus Elm raakte de lat en de rebound was vervolgens een koud kunsje voor Kim Källström

Na de pauze voerde Zweden het tempo op. Daniël Majstorovic maakte er al snel 2-0 van en enkele minuten later mocht ook Ibrahimovic zijn doelpuntje meepikken. De laatste treffer kwam van de voet van Marcus Berg.

Ondanks de zege is kwalificatie voor het WK nog ver weg voor de Zweden. Het land telt negen punten uit zes wedstrijden en staat daarmee vierde groep 1. (AN)