Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Mandemakers Stadion
De Ceulaer begint het seizoen met een nederlaag
Jimmy Wouters

Na twee seizoenen afwezigheid speelde RKC zaterdag weer een wedstrijd op het hoogste niveau. De ploeg uit Waalwijk ging echter met 0-1 de boot in tegen FC Utrecht.

FC Utrecht temperde al vlug het enthousiasme van RKC door al na drie minuten de score te openen. Het was Ricky Van Wolfswinkel die voor het enige doelpunt van de partij zorgde.

In het vervolg van de wedstrijd was Utrecht, met Wuytens en Asare in de basis, de betere ploeg maar slaagde het er niet in om de score te vergroten waardoor RKC in de wedstrijd bleef.

In de tweede helft kwam RKC, met De Ceulaer op het veld, opzetten en kregen de Brabanders zelfs enkele kansen. Scoren lukte echter niet, waardoor Utrecht met de drie punten naar huis mocht vertrekken. (AN)