Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Daknam
Lokeren en Zulte Waregem in evenwicht
Anthony Van der Planken

Lokeren en Zulte Waregem zijn het seizoen begonnen met een gelijkspel. Op Daknam werd het 1-1.

Lokeren en Zulte Waregem worden allebei getipt als kanshebbers op de fel begeerde zesde plek. Er stond dus meteen veel op het spel op Daknam. Dat had Lokeren goed begrepen want de Waaslanders namen al erg vroeg de leiding. Smajic scoorde na tien minuten de 0-1 nadat De Pauw in dezelfde fase op de paal getrapt had.

Een verdiende voorsprong, want Lokeren was aanvankelijk de betere ploeg. Gueye vond zelfs dat het net iets te goed ging en besloot het zijn ploeg moeilijker te maken. Na een domme tackle op Meert mocht de Lokerse aanwinst gaan douchen. Toch kwam Lokeren zelfs na de rode kaart nog dicht bij de 2-0, Sokota kopte van dichtbij naast.

In de tweede helft speelde Zulte Waregem een stuk beter. Essevee buitte de man-meer-situatie perfect uit en zette Lokeren stevig onder druk. Het kreeg kansen genoeg om op gelijke hoogte te komen, maar vooral Makiese stond nog niet op scherp. Uiteindelijk was het Meert die een kleine tien minuten voor het einde met een knap afstandsschot voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Daar bleef het ook bij. [MDN]