Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Willem II Stadion
Grégoire zorgt voor het eerste doelpunt in Eredivisie
Jimmy Wouters

Cristophe Grégoire heeft voor het eerste doelpunt van het Nederlandse voetbalseizoen gezorgd. De Belg opende namens Willem II de score in het met 3-1-gewonnen duel met Vitesse.

Willem II begon furieus aan de wedstrijd met Vitesse. Na amper vier minuten spelen, had Christoph Grégoire al voor de openingstreffer gezorgd. De middenvelder, die vorig seizoen nog bij Charleroi actief was, krulde de bal mooi in de verste hoek.

Na dat doelpunt bleef Willem II de kansen opstapelen, maar zowel Biemans als Demouge slaagden er niet in te scoren. In de 28ste minuut viel dan toch het tweede Tilburgse doelpunt via Saïd Boutahar

Pas na de rust kon Vitesse een vuist maken. Kalaglu zorgde voor de aansluitingstreffer waardoor de bezoekers moed kregen. Nadat Grégoire even later met rood van het veld moest, nam Vitesse dan het heft in handen.

De Arnhemmers claimden in het vervolg nog twee strafschoppen, maar scheidsrechter Haverkort ging hier niet op in. Het was daarentegen Willem II dat in de slotfase via Swinkels nog trefzeker was en zo met 3-1 mocht vieren.