Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Zuiderpark
Derijck begint slecht aan het seizoen
Jimmy Wouters

ADO Den Haag is er tegen NAC Breda niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. De ploeg beet uiteindelijk met 1-2 in het zand.

NAC begon sterk aan de partij maar halverwege de eerste periode nam ADO, met Derijck 90 minuten op het veld, het initiatief over. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar Van den Bergh en Immers kenden pech bij de afwerking.

Vlak voor rust kreeg ADO dan het deksel op de neus dankzij een raak schot van Anthony Lurling

Ook na de pauze kreeg ADO een handvol kansen. Die werden echter niet benut en nadat Amoah voor de tweede Bredase treffer zorgde, leek het duel beslist. Horvath bracht even later de spanning terug, maar de verdiende gelijkmaker bleef uiteindelijk uit. (AN)