Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Kuip
Vleminckx verliest bij Feyenoord
Jimmy Wouters

Vleminckx is in zijn eerste wedstrijd in Nederland niet tot scoren gekomen. De Belgische spits van NEC verloor namelijk met 2-0 op het veld van Feyenoord.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel en opende al in de tiende minuut de score via Jon Dahl Tomasson. De Deen strafte zo de fout van Rens van Eijden genadeloos af.

Na de tegentreffer trok NEC het laken naar zich toe. De Nijmegenaren kregen enkele goede kansen, maar zowel El Kabir als Vleminckx strandden op de sterk keepende Darley.

Ook in de tweede helft was NEC de bovenliggende partij, maar slaagde de ploeg er wederom niet in om een doelpunt te maken. Het was daarentegen Feyenoord dat een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste door er 2-0 van te maken.

Na een overtreding van Van Eijden in het strafschopgebied op invaller Diego Biseswar schoot Leroy Fer vanaf elf meter het tweede Rotterdamse doelpunt tegen de netten.

In het slotkwartier kwam de zege van Feyenoord nooit in gevaar. (AN)