Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Groningen verliest en ziet Luciano uitvallen
Jimmy Wouters

Ajax heeft zijn eerste duel winnend weten af te sluiten. In de Euroborg waren de Amsterdammers met 0-2 te sterk voor FC Groningen.

Al bij al was het een makkelijke overwinning voor Ajax, dat niet veel problemen kende met FC Groningen. Ajax was van het begin af aan de betere, maar creëerde weinig doelgevaar terwijl Groningen er helemaal niet aan te pas kwam.

Het was dan ook niet meer dan normaal dat Ajax vlak voor rust op voorsprong kwam. Het was Sulejmani die de Amsterdamse aanval feilloos afrondde.

Ook na de pauze was Ajax de betere. De Amsterdammers kregen de beste kansen, maar verzuimden Groningen definitief uit te tellen. In de 72e minuut viel die beslissing alsnog nadat Rommedahl scoorde.

Tot overmaat van ramp zag Groningen ook sterkhouder Luciano geblesseerd uitvallen. Na een botsing met Stenman een kwartier voor tijd, moest de Braziliaanse goalie geblesseerd het veld verlaten. (AN)