Speeldag: Speeldag 2
Stadion: De Goffert
Goals van Vleminckx bezorgen NEC de zege
Philippe Crols

Bjorn Vleminckx heeft zijn competitiedebuut voor eigen volk niet gemist. De kersverse Rode Duivel van NEC scoorde tegen een bijzonder zwak Heerenveen tweemaal. De Friese club begint zo met een op zes aan het nieuwe seizoen.

Na zes minuten kreeg Bjorn Vleminckx (foto) de handen van de supporters een eerste keer op elkaar. De aanvaller van NEC kopte een voorzet van Arek Radomski mooi in doel, 1-0. De thuisploeg domineerde terwijl Heerenveen van geen hout pijlen wist te maken. NEC had bij de rust al ruimer kunnen leiden, want Moestafa El Kabir kreeg nog twee goede mogelijkheden en ook Vleminckx was nog eens gevaarlijk met het hoofd. Heerenveen mocht blij zijn met de 1-0-ruststand.

Tien minuten na de pauze stond de dubbele voorsprong toch op het bord. Erton Fajzullahu maakte er op aangeven van Radomski 2-0 van. Nog eens tien minuten later viel de beslissing. Youssef El-Akchaoui trof raak vanop vrijschop. Heerenveen moest de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Vleminckx kreeg op acht minuten van het einde de 4-0 cadeau van ploegmaat Lasse Schöne. De eerredder van Michal Papadopoulos kon de pret in Nijmegen niet meer bederven.