Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion
Azofeifa wijst AA Gent de weg
Fabian Morren

AA Gent heeft de Europese kater tegen doorgespoeld. De Buffalo's bogen in het laatste half uur een achterstand om tegen KV Mechelen. Azofeifa was met twee doelpunten de gevierde man bij de thuisploeg.

De eerste helft begon veelbelovend. Beide teams speelden aanvallend en kregen ook kansen. Coulibaly kopte bij de thuisploeg maar nipt naast en aan de overkant knalde David De Storme tegen de lat. Het leuke begin kende echter geen vervolg in het laatste deel van de eerste helft. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0.

In de tweede helft werd er al wel snel gescoord. David De Storme vloerde doelman Jorgacevic van dichtbij en bracht KV Mechelen zo op voorsprong. Gent was enkele minuten aangeslagen, maar werd bevrijd door een vrije trap. Azofeifa zette Biebauw met z'n knappe vrijschop op het verkeerde been en bracht de thuisploeg zo weer langszij.

De wedstrijd kantelde, want niet veel later kopte Coulibaly op de lat. Een vrije trap van Milos Maric werd dan weer gepareerd door Biebauw. De doelman van KV Mechelen had echter geen verhaal tegen een nieuwe vrijschop van Azofeifa. Hij raakte de bal nog wel, maar niet voldoende om de 2-1 te verhinderen.

KV Mechelen zakte als een pudding in elkaar en was in het slotkwartier nauwelijks nog gevaarlijk. Gent-trainer Michel Preud'homme werd nog naar de tribunes verwezen en KVM-middenvelder Koen Persoons kreeg nog een tweede gele kaart. De zege van Buffalo's was toen echter al een feit. (AN)