Stadion: Mandemakers Stadion
Dembele en Martens scoren voor AZ
Philippe Crols

AZ verloor op de eerste speeldag dan wel, maar na de zege van vorige week lijken de troepen van trainer Ronald Koeman onder stoom te komen. RKC was het kind van de rekening. De club uit Waalwijk kreeg zes goals om de oren.

RKC begon onder andere zonder onze landgenoot Benji De Ceulaer aan de wedstrijd en was na vijf minuten spelen al op achtervolgen aangewezen. Mounir El Hamdaoui zette de 0-1 op het bord. De landskampioen ging echter niet door op zijn elan, maar RKC was niet bij machte om daarvan te profiteren.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg wel een goede kans. Fred Benson miste met het hoofd. Dat was het kantelmoment van de wedstrijd. Moussa Dembele verdubbelde een dikke vijf minuten na de pauze de voorsprong. Vanaf dan bood RKC nog maar weinig weerwerk.

AZ kreeg veel ruimte en maakte daar optimaal gebruik van. Eerst lukte El Hamdaoui zijn tweede van de avond en vervolgens deed ook Maarten Martens (foto) de netten trillen. Jeremain Lens kreeg het laatste woord. Hij zorgde voor de 0-6.