Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint spektakelrijke klassieker van Ajax
Philippe Crols

Na twee gelijke spelen heeft PSV zondagmiddag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Fred Rutten won met 4-3 van titelconcurrent Ajax.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen PSV-doelman Andreas Isaksson een terugspeelbal volledig verkeerd controleerde. Luis Suarez nam het geschenk met beide handen aan en opende de score. PSV nam nadien over, maar creërde weinig gevaar. Tien minuten voor de pauze was het toch raak. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, allebei negentig minuten tussen de lijnen, zagen een vrijschop van Balazs Dzsudzsak in de kruising vliegen. De Eindhovense vreugde was van korte duur. Enkele minuten na de gelijkmaker nette Suarez zijn tweede van de middag. De ruststand was 1-2.

Na de pauze maakte PSV redelijk snel gelijk. Een mooie actie van Dzsudzsak werd afgewerkt door Otman Bakkal, 2-2. Vier minuten later was die duivelse Hongaar daar opnieuw. Deze keer belandde zijn vrijschop opnieuw in doel. Mooi doelpunt, al wilde de middenvelder mogelijk wel het hoofd van een van z'n ploegmaats zoeken. Ajax bleef niet bij de pakken zitten en kroop op het uur overeind. Suarez, de uitblinker aan de Amsterdamse zijde, schotelde Urby Emanuelson de gelijkmaker voor, 3-3.

Beide teams gingen nadien op zoek naar de winnende goal. Timmy Simons, ook hij stond negentig minuten op het veld, zag zijn landgenoot Alderweireld op de dwarsligger koppen. Een kwartier voor tijd was het prijs aan de overkant. Bakkal profiteerde van een aarzeling in de bezoekende defensie. Hij legde met zijn tweede van de middag ook de eindstand vast.