Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Anfield Road
Liverpool smeert Stoke City zwaar verlies aan
Philippe Crols

Liverpool faalde op de eerste speeldag nog op bezoek bij Tottenham, maar op eigen terrein kon het wel openen met een zege. Stoke City werd met een 4-0-nederlaag huiswaarts gestuurd.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Op aangeven van aanvoerder Steven Gerrard (foto) scoorde Fernando Torres de eerste goal van de avond. Liverpool kreeg nog enkele mogelijkheden, maar de score verdubbelen, lukte aanvankelijk niet. Een minuut voor de pauze was het wel opnieuw raak. Nieuwkomer Glen Johnson kon op acrobatische wijze de 2-0 netten.

De vicekampioen controleerde de wedstrijd en liep in het laatste kwartier nog een beetje verder uit. Het was opnieuw Steven Gerrard die een ploegmakker op weg zette naar een doelpunt. Na een pass van de aanvoerder scoorde Dirk Kuyt de 3-0. Invaller David Ngog had het slotwoord. In de laatste minuut legde hij de eindstand vast.