Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen
Sint-Truiden klopt Anderlecht en wordt leider
Fabian Morren

Sint-Truiden heeft de topper tegen Anderlecht gewonnen met 2-1. De neo-eersteklasser komt zo alleen aan de leiding in de Jupiler Pro League.

STVV kende een droomstart. In de vijfde minuut was de eerste kans meteen raak. Sidibé legde af tot bij Chimedza en de middenvelder knalde de 1-0 tegen de netten. De Anderlecht-verdediging was duidelijk nog niet goed wakker en kreeg niet veel later een nieuwe opdoffer te verwerken. Sidibé mocht alleen op Proto afgaan en trapte knap in de hoek binnen.

Anderlecht reageerde met eerst een kans voor Gillet, maar zijn schot ging naast. Even later belandde een poging van Matias Suarez voorlangs. Ook Thomas Chatelle zorgde voor dreiging. Het schot van de flankaanvaller ging echter een half metertje over. STVV was minder gevaarlijk in het vervolg van de eerste helft, maar hield de voorsprong wel vast tot aan de rust.

Anderlecht begon zoals verwacht agressief aan de tweede helft. Tom De Sutter kreeg na vijf minuten al een unieke mogelijkheid om de aanluistingstreffer te scoren, maar de spits trapte van dichtbij naast. Anderlecht was in de tweede helft gevaarlijker dan STVV. Toch bleven de reuzekansen uit voor de bezoekers.

Zeven minuten voor affluiten kwam het verdiende doelpunt voor Anderlecht er dan toch. Een scherpe voorzet van Biglia werd verlengd door Roland Juhasz. Paars-wit zette STVV vast op eigen helft, maar een tweede doelpunt bleef uit.