Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Club en Genk verdelen de buit
Fabian Morren

Club Brugge is thuis niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Genk. De Limburgers zagen hun sterke start beloond met een doelpunt van Buffel. Geleidelijk aan herstelde Club het evenwicht en Perisic maakte gelijk. Na de rust veranderde er niets

Sterke start Genk

Bij Club begon coach Adrie Koster met nieuwkomer Ivan Perisic in de basis, ook Genktrainer Hein Vanhaezebrouck dropte zijn nieuweling, Thomas Buffel, direct in de ploeg. Genk domineerde de aanvangsfase en zorgde ook voor het eerste gevaar. Daniel Pudil loodste Marvin Ogunjimi door de Brugse defensie, maar de bezoekende spits vond Geert De Vlieger op zijn weg. Niet veel later moest de Clubdoelman opnieuw op al zijn kunnen een beroep doen om Thomas Buffel van de 0-1 te houden. Iets voor het kwartier miste Joseph Akpala de eerste mogelijkheid voor Club. De Nigeriaan besloot onbesuisd voorlangs.

Op de 20ste minuut kregen de bezoekers wat ze verdienden: Ogunjimi vond Buffel en de ex-Cerclespeler schoot de bal in één tijd voorbij De Vlieger. Even later stond het ei zo na 0-2, maar de Brugse doelman hield David Hubert met een ultieme reflex van een doelpunt. De thuisploeg reageerde met een kopbal van Akpala die door Davino Verhulst nog met de vingertoppen tegen de paal werd geduwd. In de herneming vlamde Blondel naast.

Club langszij

Op het halfuur ontsnapte Club aan een dubbele achterstand. Een tweede doelpunt van Buffel werd wegens voorafgaandelijk buitenspel van Ogunjimi afgekeurd. Het sein voor de Bruggelingen om een tandje bij steken. Akpala, Karel Geraerts en Wesley Sonck kwamen echter niet tot scoren. Wat hen niet lukte, deed Perisic wel. In de blessuretijd van de eerste helft kregen de bezoekers de bal niet weg uit de eigen zestien en de Kroaat knalde het leer droog voorbij Verhulst.

Lager niveau

Na de pauze lag het niveau minder hoog dan ervoor. Het spel lag veel stil en echt doelgevaar bleef aanvankelijk dan ook uit, al waren er mogelijkheden voor Sonck, Akpala en Buffel. Club nam nu meer het initiatief, Genk loerde op de counter.

Twintig minuten voor tijd bracht Koster Ronald Vargas in om wat meer schwung in het spel te krijgen. Meteen kreeg Sonck een reuzekans, maar de Ninovieter kreeg zijn hoofd niet op een voorzet van Perisic. Kort daarop ging diezelfde Sonck neer in een duel met Verhulst, maar ref Pieter Vink liet doorspelen.

In de absolute slotfase kreeg Vermeulen nog zijn tweede (lichte) gele kaart. Genk profiteerde daarvan en zette nog even druk, maar verder dan een goede poging van Camus kwam het niet. Het bleef zo bij 1-1, een logisch gelijkspel na een leuke wedstrijd.

Auteur: Nico Wieme. (AN)