Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Club na winst tegen Zulte Waregem naar kop
Dieter Arens

Club Brugge heeft na een goede wedstrijd verdiend gewonnen van Zulte Waregem. De bezoekers kwamen op voorsprong via Makiese, maar Geraerts maakte voor de rust nog gelijk. In de tweede helft konden Vadis en Kouemaha de Bruggelingen de zege schenken.

Club startte sterk, terwijl Zulte Waregem moeite had met het tempo en veel fouten maakte. De beste kans in het eerste kwartier was voor Blondel, maar zijn schot werd gered door Bossut. Daarna kwamen de bezoekers beter in de partij en Makiese kon zelfs scoren. Met een lage knal verschalkte hij Stijnen. Club ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Perisic en Geraerts kenden geen succes. Vlak voor de rust was het dan toch raak voor de Bruggelingen. Met een gekruist schot liet Geraerts Bossut kansloos.

In de tweede helft kreeg Geraerts meteen een uitstekende kans om Club op voorsprong te brengen. Hij miste oog in oog met Bossut. Club bleef drukken en via een knappe vrije trap van Vadis werd het 2-1. Zulte Waregem moest de wet van de sterkste ondergaan. Club bleef de kansen missen, want Geraerts en Akpala waren niet trefzeker. Tussendoor kon Roelandts voor de bezoekers dreigen met botsend schot. Meteen daarna kreeg Akpala twee opgelegde kansen. Het werd echter zijn avond niet, want scoren lukte niet voor de Nigeriaan.

Even later mocht Akpala gaan rusten en kwam Kouemaha in zijn plaats. De Kameroener kreeg geen penalty na een duw van een bezoekende verdediger. Op een voorzet van Vargas kopte diezelfde Kouemaha perfect op doel, maar Bossut redde knap. Derde keer goede keer dan maar voor de laatste aanwinst van Club. Hoefkens zette de bal voor doel en Kouemaha kwam goed voor zijn man om 3-1 te scoren. De wedstrijd was meteen gespeeld. In het slot kreeg Club nog een penalty, maar Vadis knalde tegen de paal. Die misser kon de vreugde bij de Bruggelingen niet verstoren. Zulte Waregem speelde een zwakke partij tegen een sterk Club Brugge. Door deze overwinning staat Club aan de leiding samen met Sint-Truiden. (AN)