Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst in slotfase voorbij Oudenaarde
carol Vander Cruyssen

Deze degradatietopper ontplofte volledig in de 2de helft. Beide ploegen namen elk een helft voor hun rekening. In een spannende slotfase, moest Oudenaarde opnieuw aan den lijve ondervinden, dat het Pierre Cornelisstadion voor hen écht verdoemde grond is.

De eerste minuut was nog niet weggetikt, of de bezoekers ontsnapten reeds aan hun traditioneel vroege tegentreffer toen Van Damme de rechterflank oprolde, maar Podevijn besloot de wenkende kans torenhoog over. Rond de 10de minuut pakte Depoitre geel na een tackle op Franck, maar de voormalige Péruwelz-spits stond 30 seconden later al op de goede plaats om een soloactie van Troch mooi af te ronden (1-0). Aalst trok op zoek naar meer en rond de 20ste minuut eindigde een spelletje pingpong in de strafschopzone in de grijpgrage handen van Malfait.

Oudenaarde combineerde traag en inspiratieloos en kon voor geen dreiging zorgen. De gevaarlijke Depoitre draaide een vrije trap naast en was er even later opnieuw dichtbij toen hij na een actie van Gallucci hard op doel schoot. Malfait loste de bal, maar kon deze nog net op de doellijn teruggraaien. Even later had hij een schitterende reflex op een dichte kopbal van Podevijn. Op slag van rust kreeg Oudenaarde dan toch een bal tussen de palen, maar het schotje van Raes was slechts een oprapertje voor doelman Van Steenberghe.

De onzichtbare Franck werd na de rust vervangen door de piepjonge Jesse Martens en Oudenaarde nam wat meer initiatief, maar zonder gevaarlijk te zijn. Van Steenberghe had wel even moeite om een scherpe voorzet van Techel onder controle te krijgen. Het middenveld van Aalst begon echter te zwalpen en de bezoekers begonnen toch meer in hun kansen te geloven. Techel probeerde het enkele keren uit de 2de lijn. Zijn eerste schot stierf uit in de handen van Van Steenberghe, zijn volgende poging draaide net langs de verkeerde kant van de paal buiten, maar na een uur was het 3de keer goede keer! Zijn draaiende schot verdween naast de paal in doel (1-1).

Plots kwam er meer vuur in de match en De Groote pakte een fel gecontesteerde 2de gele kaart van een al te ijverig kaartentrekkende scheidsrechter. Toen even later ook Depoitre met een 2de geel voortijdig mocht gaan douchen, verloor de thuisploeg zijn sterkhouder. Aalst plooide nu terug en Techel schoot een afvallige bal niet zo ver naast. Aan de overkant kwam Wouter Moreels wat gelukkig in balbezit en dwong Malfait tot een knappe parade. Net toen de toeschouwers zich begonnen te verzoenen met een gelijkspel, koos Dame Fortuna uitdrukkelijk de kant van de thuisploeg. Kort voor het einde zette Schamp zich door op links, stuurde Techel diep en zijn voorzet werd door Van Steenberghe tot bij Jesse Martens gebokst. De “kleine” aarzelde niet, maar zag zijn kanonbal op de doellijn uiteenspatten op het hoofd van de ijlings teruggekeerde Wouter Moreels. Oudenaarde moest de kelk tot op de bodem ledigen, toen Gallucci al te gelukkig in balbezit kwam. Hij zag zijn schot, tot grote vreugde van zijn fel geplaagde trainer, via een bezoekend been met een perfect boog over de vingertoppen van Malfait onder de lat caprioleren (2-1). De bezoekers restten te weinig tijd om nog te reageren en lagen uitgeteld tegen de grasmat van het Pierre Cornelisstadion.

Doelpunten

12' 1-0 via Depoitre

64' 1-1 via Techel
87' 2-1 via Gallucci