rodRoda JC Kerkrade
ajaAjax
0-1
24' Luis Suarez (pen)
Jimmy Wouters

Ajax heeft een onverdiend punt overgehouden aan de trip naar Roda JC. Dat de Amsterdammers niet de boot in gingen, hadden ze vooral te danken aan Luis Suarez.

Ajax begon echter goed aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kansen. Roda herstelde naarmate de wedstrijd vorderde het evenwicht.

In de 23e minuut kwam Ajax op voorsprong. Na ongelukkig handspel van Davy De Fauw verdween de bal onherroepelijk op de stip. Suarez zette vervolgens de fel omstreden strafschop feilloos om. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want amper een minuut later hingen de bordjes weer in evenwicht dankzij een doelpunt van Arnaud Sutchuin. De oud-speler van Anderlecht rondde op aangeven van Hadouir knap af.

In het vervolg was Roda veruit de betere ploeg. Vooral in de tweede periode waren de Limburgers feller. De 2-1 van Boldizsar Bodor was dan ook verdiend te noemen.

Ajax zakte helemaal in mekaar en leek helemaal geen aanspraak meer te kunnen maken op puntenwinst. Desondanks kwamen de Amsterdammers nog op gelijke hoogte. Het was wederom Luis Suarez die vanop een vrije trap prachtig de 2-2 tegen de touwen joeg.

Nadat Urby Emanuelson even later uitgesloten werd, zat er voor Ajax helemaal niets meer in, waardoor de ploeg tevreden moest zijn met een 2-2-gelijkspel. (AN)