Speeldag: Speeldag 12
Groep 1 : Portugal verslaat Hongarije
viki meeuwis

In groep 1 speelde Portugal tegen Hongarije. Eerder op de avond had Denemarken zich al gekwalificeerd door van Zweden te winnen. Dat opende perspectieven voor Portugal, dat nu voor de play-offs moest gaan.

Voor de rust viel er slechts één doelpunt. Het was Simao die in de achttiende minuut de bal in doel werkte. Eerder had Ronaldo al een paar keer voor dreiging gezorgd. Op het half uur moest Ronaldo naar de kant met een enkelblessure. Nani werd in zijn plaats het veld op gestuurd. Net voor het einde van de eerste helft kwam er een aanval van Hongarije. Dzudzsak stuurde de bal net naast het doel. Ook Zoltan Gera kon uithalen, maar zijn bal eindigde op de dwarslat.

In de tweede helft kwam Hongarije er niet meer aan te pas, maar het zou pas in de slotfase van de wedstrijd helemaal onderuit gaan. Eerst wist Liedson de score te verdubbelen en het was Simao die met zijn tweede van de avond de eindscore op 3-0 zette.

Portugal staat nu tweede in Groep 1 met zestien punten, één meer dan Zweden en drie meer dan Hongarije, dat definitief is uitgeschakeld voor het WK. (AN)