Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jan Breydel
Portier van held tot antiheld
Nico Wieme

Cercle Brugge en KV Kortrijk hebben de punten gedeeld. Cercle dicteerde in het laatste kwart van de eerste helft de wet, maar moest wel wachten tot tien minuten na de pauze om op voorsprong te komen. Een owngoal van Portier bracht de eindstand op 1-1.

KV Kortrijk begon het best aan de West-Vlaamse derby. Schoten van Benteke en Kums belandden echter in hoekschop. Iets voor het kwartier dreigde Cornelis langs Cerclezijde, zijn afstandsschot ging een metertje over. De wedstrijd stelde aanvankelijk niet veel voor, tot de Bruggelingen op het halfuur plots drie grote kansen kregen.

Eerst kopte de vrijstaande Foley van dichtbij onbegrijpelijk over, een minuutje later had Verbauwhede een goede parade in huis op een knal van Iachtchouk. Dé kans op de 1-0 was echter voor Gombami die een schot van Bozovic tegen de dwarsligger devieerde. Cercle was in het laatste kwart van de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar kon uit een handvol kansen niet scoren.

Tien minuten ver in de tweede helft kreeg Cercle wat het verdiende: Portier kopte een vrijschop van Cornelis binnen. Cercle ging door op zijn elan, maar het was Kortrijk dat tegen de gang van het spel langszij kwam. Portier kopte na een duel met Ciman de bal over zijn eigen doelman binnen. Het wedstrijdbeeld kantelde na die gelijkmaker, KVK ging nu voluit zijn kans op de winst. Coppens zweefde een bal van Ciman uit de winkelhaak.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg goed weg toen de net ingevallen Capon de paal viseerde. Vijf minuten voor affluiten kwamen de bezoekers wel goed weg toen Verbauwhede een voorzet van Nyoni op de knie van Bozovic kegelde; de bal ging voorlangs. Zo eindigde de match op een gelijkspel, een resultaat waar geen van beide teams veel mee opschiet.