Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi en Westerlo in evenwicht
Anthony Van der Planken

Charleroi is er niet in geslaagd thuis te winnen van Westerlo. De Karolo's waren wel baas, maar moesten vrede nemen met een gelijkspel.

In een povere eerste helft was Charleroi het gevaarlijkst. De grootste kans was voor Théréau, die van dichtbij een voorzet van Al Hosni naast doel werkte. Westerlo kwam ook goed weg toen Van Hout een poging van diezelfde All Hosni van de lijn keerde.

Toch toonde ook Westerlo zich met momenten gevaarlijk. Zo trapte Farssi een vrijschop tegen de paal.

Twintig minuten voor het einde namen de bezoekers zelfs de leiding. Iakovenko knalde een vrije trap knap tegen de netten. Een gevleide voorsprong, want Charleroi was de beste ploeg. De Karolo's bleven aandringen en kregen uiteindelijk toch loon naar werken. Delen kreeg na een fout zijn tweede geel van de avond, uit de daaropvolgende vrijschop kon Oulmers de verdiende 1-1 scoren. Daar bleef het ook bij.