Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stayen
Genk zonder problemen naar 1/8e finales
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de 1/8e finales van de Cofidis Cup. De titelverdediger won met het kleinste verschil op het veld van Sint-Truiden.

Genk had genoeg aan een vroeg doelpunt van Ogunjimi om zich te plaatsen. De aanvaller, vorig seizoen de grote held in de bekerfinale, scoorde al na vier minuten de 0-1 op aangeven van Thomas Buffel. Ogunjimi kreeg niet veel later zelfs de ideale mogelijkheid op de 0-2, maar doelman Mignolet kwam gepast tussen.

Sint-Truiden kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. De Kanaries wilden wel, maar konden niet. Ook in de tweede helft was de thuisploeg onmachtig. Pas in de slotminuten kreeg Onana een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij kopte naast.

Zo bleef het bij 0-1, Sint-Truidens zesde nederlaag op rij. Racing Genk klimt uit het dal en plaatst zich als titelverdediger voor de 1/8e finales van de Cofidis Cup.