Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Zwak Charleroi legt Gent niets in de weg
Fabian Morren

AA Gent heeft weer aangeknoopt met de zege. De ploeg van Michel Preud'homme won met 0-2 bij een zeer zwak Charleroi.

AA Gent nam een prima start. De eerste kans was meteen goed voor een doelpunt. Nadat doelman Chabbert eerst nog een vrije trap van Maric redde, kon Stef Wils in de rebound (vanuit buitenspelpositie) de 0-1 binnentikken. Charleroi reageerde met een knap schot van Mujangi Bia, dat maar nipt naast zoefde.

Voor het overige was het een heel matige eerste helft met een Charleroi dat duidelijk op zoek is naar zichzelf en een AA Gent dat het resultaat verkiest boven goed voetbal. Na een 5 op 21 een realistische en begrijpelijke keuze, maar de spektakelwaarde van de wedstrijd zakte dan ook ver onder het vriespunt.

Custovic maakt het af

Ondanks de achterstand slaagde Charleroi er ook na de rust niet in om AA Gent onder druk te zetten. Hoewel er nog een goed schot van Guédioura was, waren de beste kansen voor de bezoekers. Vooral Zlatan Ljubijankic had altijd moeten scoren, maar trapte onbegrijpelijk over.

Een kwartier voor tijd legde Adnan Custovic, die vlak voor de rust de geblesseerde Stijn De Smet was komen vervangen, de wedstrijd in een beslissende plooi. De Bosniër omspeelde doelman Chabbert en legde de 0-2 in het mandje. Een zwak Charleroi herstelde niet meer van die nieuwe opdoffer.