Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard beslist topper in eerste helft
Fabian Morren

Club Brugge is zijn leidersplaats kwijt. De ploeg van Adrie Koster verloor de topper bij Standard met 3-1. De landskampioen lijkt weer helemaal terug.

Al na een kwartier lag de wedstrijd in een beslissende plooi. Een ontkende Milan Jovanovic had op dat moment immers al twee keer gescoord. Al in de zesde minuut profiteerde hij van een blunderende Alcaraz, die de bal in de voeten van Jovanovic speelde. De Servische international twijfelde niet en trapte in de hoek binnen. Wat later werd 'Jova' bediend door Mulemo en werkte hij oog in oog met Stijnen beheerst af.

Pas na goed 20 minuten stak Club Brugge een eerste keer de neus aan het venster.
Nabil Dirar was echter te zelfzuchtig en besloot op doelman Bolat. Aan de overkant behoedde Stijn Stijnen zijn team na een schot van Jovanovic voor een grotere achterstand. Toch viel het derde Luikse doelpunt nog voor de pauze. Een schot van Axel Witsel week af op de ongelukkige Alcaraz en verdween zo achter Stijn Stijnen in doel.

Club kwam heel gretig uit de kleedkamers en wilde er in de tweede helft nog het beste van maken. De bezoekers kregen ook kansen, maar faalde in de afwerking. De Rouches beperkten zich tot het controleren van de voorsprong. Stilaan verdween bij Club het geloof in nog een stunt en zakte de amusementswaarde.

Net op het moment dat iedereen zich neerlegde bij de overwinning scoorde Karel Geraerts in een tumultueuze nog de goal van de hoop voor de bezoekers. Klukowski trof nog de paal, maar scoren lukte niet meer voor Club. (AN)