Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lotto Park
Anderlecht pakt de volle buit
Gert-Jan Weyters

Anderlecht heeft de drie punten thuis gehouden tegen KV Kortrijk. Na een zeer matige wedstrijd won paars-wit verdiend met het kleinste verschil. Roland Juhasz scoorde al na 12 minuten met het hoofd.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd. Lucas Biglia en Jonathan Legear voelden elkaar perfect aan en vormden zo een constante dreiging. Al na de eerste minuut verstuurde Legear een uitstekende voorzet, maar er kwam net geen doelpunt uit.

Na twaalf minuten kreeg Anderlecht wat het zocht en verdiende. Op een voorzet van Olivier Deschacht kon Roland Juhasz ietwat gelukkig scoren met het hoofd. "Ik had de bedoeling om de bal te brengen tot bij de aanvallers, maar de bal ging in doel', was de Hongaar eerlijk na de wedstrijd.

Anderlecht bleef ook na het doelpunt de eerste helft domineren, maar kwam niet meer tot scoren. Kortrijk speelde op momenten aardig mee, maar kwam nooit verder dan de middenlijn.

De tweede helft werd er één om snel te vergeten. Anderlecht speelde in een zetel en leek tevreden met de 1-0. Kortrijk probeerde wel, maar Silvio Proto beleefde een zeer rustige avond. Toch kreeg de thuisploeg bijna het deksel op de neus. Het verzuimde om de veilige 2-0 te maken en zo werd het bang afwachten tot de 90ste minuut.

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs was na afloop van de wedstrijd niet tevreden. "Het moest vanavond 5-0, 6-0 zijn. We moesten met een veel groter verschil winnen." Enkel voor zijn verdediging had Jacobs positieve commentaar.