Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint zwakke partij
Ruben Philippe

Westerlo heeft thuis met 2-0 gewonnen van KV Mechelen. In een zwakke partij kwamen de goals van Iakovenko en De Petter. Voor KV Mechelen is dit het vijfde verlies op rij.

In de eerste helft kwamen beide ploegen zeer moeilijk aan de goal. Voor de 8000 toeschouwers was het wachten tot in de twaalfde minuut alvorens er opwinding was. Westerlo kreeg geen penalty ondanks het handspel van Chen. Daarna werden de 45 minuten nog opgevuld met slechte passes en voorzetten. Bij de rust stond het dan ook begrijpelijk 0-0.

Bij het begin van de tweede helft toonde KV Mechelen meer initiatief. Toch viel de openingsgoal aan de overkant. Iakovenko trapte een vrijschop perfect in de linkerbenedenhoek. KV Mechelen was na de 1-0 helemaal aangeslagen. Ze kwamen nog goed weg toen De Bleeckere opnieuw geen handspel constateerde.

Een kwartier voor tijd maakte De Petter dan toch het verlossende doelpunt voor de thuisploeg. Annab slingerde de bal naar de tweede paal waar De Petter alle twijfels kon wegnemen. Daarna toonde KV Mechelen wel inzet maar tot kansen kwamen de bezoekers niet. Westerlo komt op gelijke hoogte van KV Mechelen, Peter Maes blijft achter met 0 op 15. (AN)