Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
AA Gent scoort 5 keer Achter de Kazerne
Fabian Morren

AA Gent klimt voorlopig naar de derde plaats na een 2-5-overwinning op het veld van KV Mechelen. Malinwa blijft achter met 0 op 18.

KV Mechelen startte uitstekend. Na een knappe actie van David De Storme trapte Alyos Nong al na vijf minuten binnen. AA Gent miste de start van de wedstrijd volledig en KVM ging met het publiek massaal achter zich op zoek naar meer. De Storme kwam ook erg dicht bij een tweede Mechelse treffer. Het afgeweken schot belandde echter tegen de binnenkant van de paal.

Sterke Coulibaly
De eerste kans voor de bezoekers was echter meteen goed voor een doelpunt. Een knappe voorzet van Mbaye Leye werd goed naar de grond gekopt door Coulibaly en liet Renard zo kansloos. Nauwelijks twee minuten later deed Custovic de wedstrijd helemaal kantelen. Opnieuw viel het doelpunt aan de tweede paal. Deze keer was Roberto Rosales de aangever, Custovic nam de rol van Coulibaly over.

Vlak voor de rust verloor Malinwa nog Jeroen Mellemans met een zware blessure. Toch begon de thuisploeg met nieuwe moed aan de tweede helft, maar bij de eerste echte counter deed Gent de wedstrijd op slot. Coulibaly -  die speelde zoals in zijn beste periode bij Kortrijk - knalde de 1-3 voorbij Renard. Zes minuten later zorgde Coulibaly voor de assist en maakte Roberto Rosales het keurig af.

Gent controleert
KV Mechelen kreeg nog een sprankeltje hoop met het doelpunt van David De Storme. De bezoekers lieten hun voorsprong echter op geen enkel moment nog in gevaar komen. Invallers El Ghanassy (als aangever) en Tim Smolders (afwerker) loodsten Gent zelfs nog naar een vijfde doelpunt. De Buffalo's pakken 12 op 12 en nestelt zich stevig in de top zes.