Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel
Sonck beslist spannende derby
Nico Wieme

Wesley Sonck heeft Club Brugge de volle buit geschonken tegen Cercle. Cercle was op voorsprong geklommen, maar in een boeiende tweede helft ging blauw-zwart toch nog over de buren.

Drie keer is scheepsrecht

Beide ploegen namen een aarzelende start in de stadsderby. Geleidelijk aan trok Cercle het laken naar zich toe en dat vertaalde zich in enkele goede mogelijkheden. Doelpunten van Dominique Foley en Oleg Iachtchouk werden eerst nog afgekeurd wegens buitenspel, maar bij de derde kans was het wel prijs. Een verre inworp van Bernt Evens belandde via het hoofd van Frederik Boi bij de vrijstaande Iachtchouk en de Oekraïner aarzelde niet om de 0-1 in doel te trappen.

Onmondig Club

Tussendoor had Club wel een unieke kans laten liggen om op voorsprong te komen. Denis Viane ging onoordeelkundig onder een diepe bal door en Dorge Kouemaha mocht alleen op Bram Verbist afgaan. De Kameroense spits wou Ronald Vargas bedienen, maar de Cercledefensie kon tijdig ontzetten.

Tien minuten voor de pauze kreeg Vargas dé kans om Club langszij te brengen. De Venezolaan controleerde de bal met de borst en trapte in één tijd, maar Verbist had een goede parade in huis.

Spanning

Club startte in overdrive aan de tweede helft, maar morste met zijn kansen. Kouemaha en Ivan Perisic lieten wenkende mogelijkheden onbenut. Cercle kroop achteruit en loerde op de counter. Zo mocht Foley randje buitenspel richting Stijn Stijnen gaan, maar de Ier knalde naast. Ook Club kreeg nog kansen. Carl Hoefkens viseerde de paal en in de herneming vond Geraerts Verbist op zijn weg.

Erop en erover

Een kwartier voor tijd kreeg Club wat het verdiende. De bal belandde bij Geraerts in de zestien; de blonde middenvelder legde zonder nadenken aan en het leer ging zowaar in doel. Vijf minuten voor afflluiten pakte Club alsnog de volle buit. Wesley Sonck kopte een voorzet van Geraerts binnen. In de blessuretijd tekende Olivier Claessens ei zo na nog voor de gelijkmaker, maar na een scrimmage werd de bal uiteindelijk ontzet. (AN)