Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Bölöni krijgt wat ademruimte
Fabian Morren

Standard heeft een belangrijke zege geboekt tegen Lokeren. Dankzij twee dolle minuten in de eerste helft hielden de Rouches de broodnodige punten thuis.

Standard-trainer Laszlo Bölöni liet Sarr, Dalmat en Marcos op de bank. Zo kreeg onder meer Grégory Dufer zijn kans. De thuisploeg begon allerminst overtuigend. Igor De Camargo scoorde wel in het openingskwartier, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Iets voorbij halverwege de eerste helft mocht Sclessin eindelijk nog eens juichen. Axel Witsel legde de bal mooi in de hoek binnen. Nauwelijks een minuut later kopte Igor De Camargo via de onderkant van de lat de 2-0 tegen de touwen. Zo was Lokeren in twee minuten tijd helemaal uitgeteld.

De bezoekers waren te weinig creatief om de zege van Standard nog in gevaar te brengen. Bolat moest in de eerste helft nog redding brengen op een vrije trap van Carevic, maar vooral na de rust kwam Lokeren nog nauwelijks aan het doel van de Turkse keeper.

Standard verzamelde nog een aantal kansen. Vooral Dieumerci Mbokani had nog enkele (kop)kansen. De Congolees is echter duidelijk op zoek naar zijn beste vorm. De drie punten zorgen wel weer wat voor ademruimte bij Standard. En dat kunnen de Rouches in deze kerstdagen wel bijzonder goed gebruiken.