Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jules Ottenstadion
De Sutter schenkt Anderlecht een punt
Steurbaut Kersten

AA Gent - Anderlecht werd vooraf het duel der onklopbaren genoemd. De Buffalo's pakten 18 op 18 in de voorbije zes wedstrijden, paars-wit stond al acht competitiematchen op rij in het winnende kamp. De confrontatie leverde geen winnaar op.

In het Ottenstadion was er bij de bezoekers lange tijd weinig te merken van hun status. De troepen van Ariël Jacobs hadden bijna voortdurend het leer in hun rangen, maar slaagden  in de eerste helft amper in om de Gentse poort open te beuken. Sportbelofte van het Jaar Romelu Lukaku kwam zelfs niet in het wedstrijdverhaal voor. Hij werd na een uur vervangen voor Nicolas Frutos.

Vroege voorsprong

De omstandigheden waren AA Gent gunstig gezond. Na een vroege voorsprong kon de thuisploeg de wedstrijd controleren. Serge Gumienny gaf Gent na zes minuten een lichte vrije trap na een duel tussen Guillaume Gillet en Adnan Custovic. Milos Maric knalde de vrije trap onverbiddelijk in de verste hoek voorbij Silvio Proto.

Jelle Van Damme en Gillet waren al snel dicht bij de gelijkmaker, maar geraakten niet voorbij Bojan Jorgacevic. De gevaarlijkste man bij Anderlecht was zelfs Cheikhou Kouyaté. Tekenend voor het aanvallend onvermogen van de bezoekers voor rust.

De Senegalees dook drie keer op in het strafschopgebied, maar zijn Afrikaans vizier stond duidelijk niet op scherp. Net voor de pauze ontsnapte hij bovendien aan een rode kaart nadat hij onnodig zijn noppen op de voet van Bernd Thijs plantte.

Coulibaly

Kort na rust leek AA Gent gewonnen spel te hebben. De boomlange Elimane Coulibaly torende op een hoekschop van Custovic boven Proto uit en knikte de 2-0 tegen de netten. De Buffalo's kregen vleugels, maar vergaten Anderlecht het nekschot te geven.

Jonathan Legear gaf de paars-witte burger terug moed. De flankspeler kapte zich mooi vrij en plaatste het leer naast Jorgacevic. Jacobs gooide met Tom De Sutter en Frutos voor Lukaku en Olivier Deschacht extra torinstinct tussen de lijnen.

Het spel ging plots goed op en neer met kansen aan beide kanten. Van Damme mikte van dichtbij de gelijkmaker in de Brusselse spionkop, Maric verlengde een vrije trap van Christophe Lepoint net naast de kooi van Proto.

De Sutter de verlosser

Anderlecht moest in de slotfase met tien verder. Lucas Biglia viel geblesseerd uit en Jacobs had al zijn wissels al opgebruikt. De Sutter bezorgde paars-wit echter nog een onverhoopt punt. De Rode Duivel tankte na zijn twee bekerdoelpunten vertrouwen en zette op een voorzet van Kanu Jorgacevic op het verkeerde been. In de toegevoegde tijd kopte Thijs de laatste kans nog op Proto. (AN)