Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Guldensporenstadion
Verbauwhede mag zich vier keer omdraaien tegen Club
Steurbaut Kersten

Club Brugge gaat met een uitstekend gevoel de winterstop in. Blauw-zwart kende een moeilijke eerste helft op Kortrijk, maar wist Glenn Verbauwhede toch vier keer te verschalken en komt voorlopig naast Anderlecht aan de leiding.

Adrie Koster zette Wesley Sonck ondanks zijn winning goal tegen Cercle Brugge opnieuw op de bank. Jonathan Blondel kwam de geblesseerde Ronald Vargas vervangen. Bij KV Kortrijk waren huurlingen Glenn Verbauwhede, Brecht Capon en Laurent Ciman gebrand op een glansprestatie.

Verbauwhede in de fout

Een enthousiast Kortrijk begon ook goed aan de wedstrijd. Club Brugge had veel fouten nodig om de troepen van Georges Leekens af te stoppen. Nabil Dirar ontsnapte zelfs aan een rode kaart.

Kansen kon Kortrijk echter niet afdwingen en halverwege de eerste helft stond de thuisploeg al 0-2 in het krijt. “Ik pak alles”, pochte Verbauwhede vooraf in de kranten. Bij de eerste Brugse kans ging de doelman meteen zwaar in de fout.

Nabil Dirar plaatste een vrije trap, na licht contact tussen Blondel en Mohamed Messoudi, in het midden van het doel. Verbauwhede stond in de baan van het schot, maar bleef aan de grond genageld.

Bij het tweede Brugse doelpunt was de extraverte doelman kansloos. Dorge Kouemaha zette eenvoudig Jimmy Hempte in de wind en bereikte met een verre hoge bal Ivan Perisic. De Kroaat kreeg veel ruimte en knalde het leer heerlijk in één tijd in de verste hoek.

Kortrijk was even van slag, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Sven Kums bereikte na een knappe doorsteekpass Capon. De aanvaller was niet egoïstisch en bediende de vrijstaande Christian Benteke. De Belgische belofte moest het leer maar binnenschuiven.

Twee treffers in twee minuten

De thuisploeg had in de eerste helft echter iets te diep uit zijn krachtenarsenaal moeten putten en zag de hoop op een nieuwe stunt na rust doorprikt. Blauw-zwart combineerde goed en controleerde de wedstrijd en sloeg in twee minuten keihard toe. Kouemaha en Karel Geraerts legden het leer tot twee keer toe in een leeg doel: 1-4.

De treffer van Kouemaha kwam er na een schitterende blauw-zwarte aanval. Dirar zette zich knap door in de Kortrijkse defensie en bereikte met een subliem hakje zijn Kameroense ploegmaat. Kouemaha prikte zijn zevende competitietreffer tegen de netten.

Club kan met een bijzonder goed gevoel de winterstop in. (AN)