Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Canales nekt Sevilla
Wouter Laeremans

Sevilla heeft thuis met 0-2 verloren tegen Racing Santander. Uitblinker van de wedstrijd was de jonge Canales, die de nummer vijf van de Primera Division een thuisnederlaag toediende met twee goals.

De 18-jarige Sergio Canales beleefde een mooie avond. De middenvelder glipte na 26 minuten door de buitenspelval van de thuisploeg en lobde enig mooi doelman Palop.

12 minuten later stond de snaak weer aan het kanon. Real Santander brak uit met een snelle counter. Canales kreeg de bal en kon opnieuw alleen op de doelman af. Die schakelde hij makkelijk uit en ook de teruggekomen Adriano was er aan voor de moeite. De Braziliaan werd uitgekapt en Canales nette zijn vierde van het seizoen.

Sevilla bracht aan de rust met Arouna Koné een extra spits en dat leverde op het uur de aansluitingstreffer op. De Ivoriaan zag zijn landgenoot Romaric van dichtbij de 1-2 binnentikken na een vrije trap van Ivica Dragutinovic.

Verder geraakte de thuisploeg niet meer. Sevilla verliest weer dure punten aan de top van het klassement, het verloor nu al drie keer op rij in de competitie. Racing Santander kruipt stilaan weg uit de gevarenzone.