Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Santiago Bernabeu
Real wint, maar verliest van der Vaart
Wouter Laeremans

Real Madrid heeft zondag Mallorca geklopt met 2-0. De Koninklijke komt virtueel aan de leiding, maar Barcelona kan de eerste plek weer opnemen als het vanavond wint in Tenerife. Minder goed nieuws voor Real was het uitvallen van Rafael van der Vaart.

Mallorca doet het goed in de Primera Division, maar moest al snel een tegengoal incasseren in een ijskoud Bernabeu-stadion. Na acht minuten kreeg Gonzalo Higuain de bal aan de rechterhoek van het Mallorcaanse strafschopgebied, sneed naar binnen en verraste de Israëlische doelman Dudu Aouate met een fraaie krul in de verste hoek.

Real startte verrassend met Rafael van der Vaart in de basis, want sterspeler Kaka was weer van de partij na een slepende blessure. De Nederlander begon op links, maar moest na twintig minuten van het veld gedragen worden. De aanvallende middenvelder kreeg een serieuze aanslag te verwerken. Kermend van de pijn werd hij afgevoerd, Esteban Granero mocht hem vervangen.

Dat bleek al bij al een goede zet van trainer Pellegrini, want de 22-jarige Spanjaard verdubbelde net na rust de voorsprong. Gonzalo Higuain infiltreerde in de zestien en gaf een goede voorzet, Granero knalde van dichtbij de volley in de korte hoek.

Real wordt door deze zege alleen leider met 41 punten, al kan Barça de kloof vanavond weer uitdiepen tot twee punten. Mallorca zakt door de zege van Deportivo la Coruna naar de vijfde plaats.