Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Achter de Kazerne
Malinwa klopt Westerlo na echte cupwedstrijd
Manuel Gonzalez

KV Mechelen – Westerlo is een ware cupmatch geworden. De Antwerpse derby werd gekruid met veel inzet, enkele opstootjes, een strafschop, een rode kaart en vijf doelpunten. Geel-rood trok aan het langste eind en won met 3-2.

De thuisploeg had overwicht, maar moet ondanks drie treffers volgende week toch met een bang hartje naar de  Kempen afzakken omdat het zich in de eerste helft twee keer liet verrassen.

Na een kwartier glipte Dieter Dekelver al te makkelijk door de Mechelse defensie en mocht de openingstreffer voorbij Wouter Biebauw duwen. KV Mechelen zette de scheve situatie snel terug recht. Vijf minuten en doelpunten van Joachim Mununga en Julien Gorius later had de thuisploeg de rollen omgekeerd.

Net voor rust liet Malinwa zich echter opnieuw koud pakken. Westerlo kwam een tweede keer in de buurt van  Biebauw en het was opnieuw prijs. Momodou Ceesay legde het leer terug tot bij Oleksander Iakovenko, die de bal in één tijd via de paal binnentrapte.

De Oekraïner liet zich echter ook negatief opmerken. Bij een blessure van Gorius weigerde Iakovenko de bal buiten te spelen. Het thuispubliek nam hem op de korrel. Iakovenko ging de thuisfans na zijn doelpunt iets te opvallend treiteren. Scheidsrechter Colemonts gaf hem een uitbrander, maar hield de gele kaart op zak. Ook kapitein Nico Van Kerckhoven wees zijn ploegmaat terecht.

In de tweede helft forceerde Gorius met zijn tweede van de avond het verschil. De Fransman ging neer na een duel met Jef Delen en zette zelf de strafschop om. In een felbevochten slot kreeg Nelinho Quina nog een tweede gele kaart. KV Mechelen ging nog op zoek naar een vierde treffer, maar Maxime Biset kopte over en Nong besloot op doelman De Winter.

Auteur: Kersten Steurbaut. (AN)