Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Willem II Stadion
Biemans en Gregoire winnen met Willem II degradatietopper tegen RKC
Wouter Laeremans

Willem II heeft eindelijk nog eens een driepunter op zak. In het rechtstreekse degradatieduel tegen rode lantaarn RKC wonnen de Tricolores met 2-1. Onze landgenoot Serge Gumienny leidde de wedstrijd.

De wedstrijd begon weer goed voor Willem II, dat nieuwkomer Stefan Nijland opnieuw zag scoren. De PSV-huurling nam een voorzet in een keer op de slof en verraste doelman Levita. Twee doelpunten in evenveel wedstrijden, Nijland maakt voorlopig een erg goede indruk.

Lang kon de thuisploeg de nul niet houden. Het slikte weer een tegengoal toen Benson voor zijn man kroop en de 1-1 tegen de netten duwde. De thuisfans leken in de tweede helft lange tijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar de Tilburgers klaarden de klus nog in de slotfase.

Sergio Zijler was tien minuten voor tijd nog beslissend en bracht zijn ploeg voorlopig naar een veilige vijftiende plek. NEC Nijmegen en ADO Den Haag kunnen morgen terug over Willem II springen.

Onze jonge landgenoot Bart Biemans speelde 90 minuten en pakte dus een eerste overwinning sinds november vorig jaar. Christophe Gregoire viel in en kon meegenieten van het feest. Benji De Ceulaer verving 25 minuten voor tijd doelpuntenmaker Benson, maar ging mee ten onder.