Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Estadio Municipal de Riazor La Coruna
Real wint na 19 jaar bij Deportivo
Hannes De Meyer

Nadat Barcelona eerder op de avond Sporting Gjon had verslagen, kon de Koninklijke niet achterblijven. Het won voor het eerst in 19 jaar op het veld van Deportivo: 1-3.

Real Madrid ging fel van start. Een schot van Xabi Alonso werd eerst nog gered door doelman Daniel Aranzubia, maar even later was het wel raak. De thuisploeg kreeg de bal na een hoekschop niet weg en Esteban Granero kopte de openingstreffer binnen.

Real Madrid bleef na de voorsprong het spel maken. Vlak voor de rust verdubbelde Karim Benzema de voorsprong. Kaka lanceerde Guti, die met een mooi hakje Benzema bediende. De spits faalde niet oog in oog met Aranzubia.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. De Madrilenen waren doorlopend baas en Deportivo kon geen vuist maken. Toch kreeg de Koninklijke het nog even warm in de slotfase toen Riki vanop de stip voor de aansluitingstreffer zorgde.

Het mocht niet baten voor de Galliciërs. Uiteindelijk nam Benzema met zijn tweede van de avond alle twijfels weg.

Door de zege van de Real blijft de kloof met Barcelona vijf punten bedragen. De Catalanen wonnen eerder op de avond met 0-1 bij Sporting Gijon. Deportivo blijft op de vijfde plek staan.