Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jules Ottenstadion
STVV steelt de drie punten in Gent
Steurbaut Kersten

Na de zege op Anderlecht heeft Sint-Truiden ook de drie punten meegenomen uit het Ottenstadion. AA Gent kreeg voldoende kansen om een zege meer dan te rechtvaardigen, maar Mignolet en de dwarsligger beslisten daar anders over.

Guido Brepoels weet perfect hoe hij de kwaliteiten van Sint-Truiden moet uitspelen. De Kanaries vliegen niet blind naar voren, maar gaan uit van een solide organisatie met een vlotte balcirculatie.

Efficiëntie en geluk

Een eenvoudig, maar succesvol recept. Zo bleek opnieuw in het Ottenstadion. Als je je dan nog eens efficiënt toont in de zone van de waarheid, dan maak je het de tegenstander wel heel moeilijk. En als je de voetbalgoden dan ook nog aan je kant hebt, dan pak je de drie punten.

Ibrahima Sidibé liet net voor rust nog de kans liggen om zich in de topschuttersstand naast Romelu Lukaku te hijsen. De Senegalees trapte de rebound op een schot van Peter Delorge centimeters naast.

Bij de tweede echte kans voor de bezoekers was het wel raak. AA Gent verdedigde nonchalant op een hoekschop van Nils Schouterden en liet Cephas Chimedza veel te makkelijk de 0-1 binnenknikken.

En AA Gent? Dat mocht het puntenverlies toeschrijven aan zichzelf en die dekselse Limburgse goalie, Simon Mignolet. De eerste helft van de Buffalo's deed pijn aan de ogen. Een te laag tempo en een opeenstapeling van slechte passes speelden in de kaarten van STVV.

Toch hadden de Buffalo’s deze wedstrijd altijd moeten winnen, maar Mignolet en een engeltje op de dwarsligger beslisten daar anders over. In de zwakke eerste helft kopte Mbaye Leye op de lat en besloot Elimane Coulibaly een dot van een kans knullig op het Truienese sluitstuk.

Peper en zout

In de tweede helft haalde AA Gent wel het peper- en zoutvat boven en speelde het de eerste 45 minuten naar het verleden. De thuisploeg creëerde kans na kans, maar het leer wilde de fatale doellijn maar niet overschrijden

Een kleine bloemlezing: Leye op de vuisten van Mignolet, een vrije trap van Thijs op de kruising, een kopbal van Leye recht op de bezoekende doelman, een nieuw knik van Thijs via de vingertoppen van Mingolet tegen de bovenkant van het doelkader en een deviatie van Coulibaly die via een Truiens lichaamsdeel uit doel wordt gehouden.

Sint-Truiden doet dankzij de zege een uitstekende zaak met het oog op de play-offs. AA Gent laat de kans liggen om Club Brugge onder druk te zetten. (AN)