Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk vierde na vlotte zege
Anthony Van der Planken

KV Kortrijk blijft indruk maken. De troepen van Georges Leekens klopten thuis Cercle Brugge en staan nu zelfs vierde in het klassement.

Kortrijk won met 3-1, maar de eerste goal kwam wel een beetje uit de lucht gevallen. Het was immers Cercle dat aanvankelijk de beste kansen had. Tien minuten voor rust zorgde Benteke echter voor de 1-0. De aanvaller trapte op aangeven van De Beule zijn achtste van het seizoen tegen de netten.

Twintig minuten voor tijd waren de rollen omgekeerd: Benteke legde de bal goed af voor De Beule, die de 2-0 aantekende. Nauwelijks enkele minuten eerder was Kortrijk aan de gelijkmaker ontsnapt. Een goede poging van Iachtchouk belandde immers op de paal.

In het slot werd er nog twee keer gescoord. Eerst maakte Messoudi knap de 3-0, wat later kopte Bernt Evens op hoekschop de Brugse eerreder tegen de netten.

Een vlotte zege voor Kortrijk, dat zo voorlopig vierde wordt in het klassement. De West-Vlamingen lijken goed op weg om zich te kwalificeren voor play-offs 1. Cercle daarentegen moet nog even wachten op mathematische zekerheid over het behoud.